Báječné BARF salámky VOM: stejné složení za méně peněz

Norskou značku BARF krmiv VOM og hundemat určitě nemusíme představovat. Balení mražených nugetek i plátků jsou zářivými hvězdami na nebi našeho sortimentu. Znáte ale válečky/salámky od této značky? Pojďme se na ně společně podívat podrobněji, rozhodně si totiž zaslouží vaši pozornost.

Nugetky, válečky a plátky pěkně přehledně

Válečky/salámky jsou třetí formou populárních krmiv. Mají úplně stejné složení jako jejich nugetové/plátkové varianty.

Nugetky jsou s ohledem na svou velikost navrženy především pro menší či středně velká plemena psů. Balení obyčejně váží 560 gramů (v nabídce jsou však i některá balení o váze 2,5 kg). Snadno se z nich připravuje krmná dávka – stačí jen odebrat potřebný počet a nechat rozmrazit.

Válečky se prodávají v balení po 500 g a jsou určeny především pro střední plemena. Oproti nugetkovému balení jsou válečky skladnější – do mrazáku se jich proto vejde víc. A protože výroba válečků je o fousek jednodušší než u nugetek, je balení proti nugetkám také finančně výhodnější.

Plátky prodáváme v 9 kg balení. Jsou určené zejména spíše pro větší plemena psů. Ekonomicky jde o nejvýhodnější variantu, ale 9 kg balení už zabere v mrazáku docela dost místa. Nicméně pro chovatele nebo majitele větších psů, kteří pro tyto účely mají vyhrazené samostatné mrazáky, je to ideální řešení.

Pro každého něco – od štěňat a psích seniorů až po psí sportovce

Od značky VOM máme v nabídce celkem 11 druhů mražených krmiv. 500 g válečky prodáváme u těchto variant:

VOM Puppy

Toto krmivo je určené pro štěňata už od 4.–5. týdne věku. Je to kompletní a vyvážené menu s vyváženým poměrem bílkovin, tuků, vitamínů a minerálů pro zdravý růst, vývoj kostí a svalů a podporu imunitního systému štěňat.

BARF krmivo VOM Puppy 500 g

VOM Active losos a vejce

Jak už název napovídá, toto je ideální krmivo pro aktivní psy a psí sportovce. Dokáže zajistit zvýšený přísun energie a bílkovin. Navíc obsahuje také zdravé tuky z lososa a vajec, které jsou důležité pro srst a kůži. Také jsou zdrojem potřebných omega-3 a 6 kyselin. Toto krmivo je kompletní a vyvážené. Přesto jej můžete doplnit o vybrané doplňky psí stravy.

BARF krmivo VOM Active Losos a vejce 500 g

VOM Digestive

Přesně tohle krmivo ocení psi s citlivým žaludkem nebo potravinovými alergiemi, trávicími potížemi nebo intolerancemi a také psi s menším výdejem energie a starší psy. Složení zajišťuje lehkou stravitelnost a minimalizuje riziko zažívacích potíží.  Jde o kompletní krmivo, které však můžete doplnit tak, aby přesně odpovídalo potřebám vašeho psa.

BARF krmivo VOM Digestive 500 g

VOM Taste jehněčí

Toto je skvěle chutnající krmivo, které se – podobně jako VOM Digestive – ocení pejsci s náročným zažíváním. Jehněčí maso je hypoalergenní. To znamená, že se skvěle hodí pro psy, kteří mají problémy s tolerancí bílkovin obsažených v kuřecím nebo hovězím mase (případně také v jiných druzích masa). VOM Taste je základem pro přípravu kompletních a vyvážených krmiv.

BARF krmivo VOM Taste jehněčí 500 g

VOM Original

Skvělá základní každodenní varianta BARF krmiva, která poskytuje kompletní a vyvážené menu. Obsahuje vyvážený poměr masa, vnitřností a tuků. Je určené pro dospělé psy v běžném režimu. Lze jej podávat samostatně nebo i v kombinaci s jinými krmivy.

BARF krmivo VOM Active Original 500 g

Doporučené doplňky stravy

Ať už je krmivo označeno jako kompletní či doplňkové, my sami vždycky jej vždy ještě doplňujeme o některý z olejů a podle věku a stavu psa také přidáváme masokostní moučku a další doplňky stravy. Třeba teď začíná podzimní sezóna, kdy bychom měli dbát o psí imunitu. O tom jsme psali například tady a ještě předtím tady.

Sečteno a podtrženo: jaká forma je nejlepší?

Po přečtení článku už určitě odpověď znáte: záleží na tom, jaké potřeby máte vy a váš čtyřnohý kamarád. Válečky/salámky VOM jsou skvělou volbou, pokud jsou nugetky moc malé a balení plátků moc velké. Denní krmná dávka by se u psa měla pohybovat kolem 2,5 % jeho hmotnosti. Vždy je ale nutné ji přizpůsobit stavu psa a jeho životnímu režimu. Cílem tohoto článku bylo představit válečky/salámky jako cenově velmi zajímavou alternativu k populárním nugetkám. A jsme moc rádi, že díky této formě krmiva můžeme říci, že si u nás „to své“ najde opravdu úplně každý. A na tom nám vážně moc záleží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz